Üveghang

Ólomüveg készítés, művészi üvegek

Ólomüveg készítés

Mi elsősorban magánházak illetve intézmények lakberendezésének dekorációs ólomüvegezésére szakosodtunk, ebben látunk fantáziát!A modern ember lakásába is bekerült a színezett üveg, különleges hatással bírnak az ajtók és ablakok művészi kompozíciói.
A mai világban az egyedi színes ólomüveg látványa kellemes hatással van minden emberre. A színpompás ablakokból beszűrődő titokzatos fények különleges hangulatba ejtenek mindenkit, csakúgy mint hajdan a templomokban.

Egyedi üvegtárgyak, üvegképek

Személyre szabott üvegtárgyakat is készítünk családi eseményekre, születésnapra, esküvőkre egyéni kívánságok szerint! Egyéni lakberendezési ötleteket is megvalósítunk: színes ólomüveg térelválasztók, üvegképek.
Különlegességünk a hátsó megvilágítású színes üvegkép kompozíció, ami led világítással szinte ingyen árasztja különleges fényeit a lakásban.
Egyedi olvasztott üvegtárgyaink különleges ajándékok. Kínálatunkból a legnépszerűbbek a rogyasztott üvegtálak, olvasztott üvegkompozíciók, különleges üvegképek.

Oktatás, tanfolyam

Szívesen oktatok, rendszeres tanfolyamokat szervezek az ólomüveg készítés és üvegtárgyak megvalósításának elsajátításához. Elsajátítható az üvegvágástól az ólmozásig az ólomüveg technikája, valamint üvegkompozíciók készítése olvasztással.
A tanfolyamok közül választható két-három napos, egy-két hónapos változat, de figyelembe veszünk egyedi kéréseket is! Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülhetsz az időpontokról, akcióinkról, érdekesebb munkáinkról!
Kattints ide a feliratkozáshoz!

festett ólomüveg

Ólomüvegből vallásos témájú portrék festését vállaljuk.
Az ólomüveg színes, kézi gyártású üveglapokból készül, ólomsínek, ólomszálak fogják össze.

Az ólomüveget érdemes természetes, vagy mesterséges fény elé tenni. A színes fények és árnyékok beborítják a falakat, padlókat, a bútorokat.
A középkori rózsaablakok óriási méretűek voltak. Hatalmas ablaküveg táblák gyártására nem volt lehetőség ezért kisebb üvegdarabokat, ólommal öntöttek össze.
A kisebb darabokra, bibliai jeleneteket és idézeteket festettek, amit kemencében égettek bele az üvegbe. Ezután ólmozták össze, a már kész, festett darabokat. Így bármekkora méretet el lehetett készíteni!

.

.

Németh Zsuzsa üvegművész
Az ólomüvegkészítés régóta érdekel, mindig is elvarázsoltak a templomi rózsaablakok és monumentális üvegfal csodák. 2011-ben kerestem magamnak egy mestert, aki megtanított a mesterségre és közösen készítettünk ólomüveg ablakokat. Hamarosan mestervizsgát tehettem, üvegfestő- ólomüveg, és meleg eljárással készült üvegtárgykészítő szakmákat szereztem meg. Jelenleg is képzem magam, mozaikot, üvegszobrászatot és magas hőfokon készült különböző technikájú üvegkészítést tanulok. Azt hiszem, hogy ez a tanulás ezután sem ér véget, az üvegkészítés egy csodálatos rejtély, a kíváncsiságom nem szűnik meg sohasem!

Üvegtárgyak, üvegképek készítése

üvegkompozíció

Ólomüveg készítő tanfolyamok

olvasztott üvegkép

A színes üvegek látványa beindítja a gyermeki képzeletet…. Örömmel vezetem be az érdeklődőket ebbe a különös világba. Megtanítom az üvegkészítés különféle technikáit, a tervezéstől az ólomüveg táblák kivitelezéséig.